Tempat Ngobrol Urang Sunda Mangga Login / Register
 
Portal*Portal*  IndeksIndeks  CalendarCalendar  GalleryGallery  AnggotaAnggota  GroupGroup  FAQFAQ  PencarianPencarian  PendaftaranPendaftaran  LoginLogin  
Login
Username:
Password:
Login otomatis: 
:: Lupa password?

Masukkan Code ini K1-YY91E8-3
untuk berbelanja di KutuKutuBuku.com
Latest topics
» Assalamu'alaikum wr.wb
Mon Jul 12, 2010 5:46 pm by Iwan

» Ngiring nimbrung
Mon Jul 12, 2010 5:41 pm by Iwan

» Budak Bageur
Thu Jun 24, 2010 8:03 am by asaefa van laila

» Ngageuingken Subuh...
Thu Jun 24, 2010 8:01 am by asaefa van laila

» Salah Ngaran
Thu Jun 24, 2010 7:58 am by asaefa van laila

» Nepangkeun
Wed Feb 17, 2010 4:08 pm by Egiga

» Jalan Cisitu-Cimaragas Hilir
Mon Jan 18, 2010 6:12 pm by Sule

» Jadwal Pertandingan PERSIB di ISL 2009/2010
Mon Jan 18, 2010 5:19 pm by Sule

» Urang Wanaraja
Fri Jan 08, 2010 8:43 am by Made In Cisitoe

Top posters
Sule
 
Made In Cisitoe
 
Jalu
 
Admin
 
violet
 
asaefa van laila
 
Egiga
 
Iwan
 
SUSY0479
 
Kampenk
 


Share | 
 

 Ngiring nimbrung

Go down 
PengirimMessage
Iwan

avatar

Jumlah posting : 2
Points : 6
Join date : 12.07.10
Age : 41
Lokasi Garut, JABAR

PostSubyek: Ngiring nimbrung   Mon Jul 12, 2010 5:41 pm

Assalamu'alaikum wr.wb
Sateu acan na pribados bade nyungkeun hapunteu wireuh pribados tos cologog leubeut ka forum ieu...

kang pribados aya hiji papatah yeuh ti Karuhun.. punteun ah ngiring nyerat didieu..


Jagarang héés tamba tunduh, nginum twak tamba hanaang, nyatu tamba ponyo, ulah urang kajongjonan.Yatnakeun maring ku hanteu

HARTINA :

Upama urang saré saukur ngaleungitkeun rasa tunduh, nginum tuak saukur keur kahanaangan, dahar saukur keur lapar, montong kaleuleuwihan. Poma, jaga géto téh urang moal boga nanaon.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
aga rang ngajadikeun gaga sawah,tihap ulah sangsara jaga rang nyieun kabeu/a/n tihap ulah ngu(n)deur ka huma bet sakalih,ka huma lega sakalih, hamo ma beunang urang laku sadu. Contoan ulah tihap meuli ulah ti tihap nukeur,pakarang ulah tihap nginjeum si(m)but sawet mulah kasarataan,hakaninuman ulah kakurangan.

HARTINA :

Pama nyawah, sakadar henteu sangsara,upama ngebon sangkan henteu ngala sayur-sayuran kebon leutik anu batur atawa kebon lega anu lian, lantaran urang henteu bisa menta, mulasara ingon-ingon sakadar pikeun henteu meuli atawa tukeur, ngabogaan pakakas sangkan henteu nginjeum, simbut jeung pakéan bisa kacumponan dahar nginum teu kakurangan.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sanguni tu meor, ngodok nyepet, ngarebut, ngarogoh, papanjingan, maka nguni di tohaan di maneh, itu leuwih mulah dipiguna, dipitwah ku urang hulun,ulah mopake na sabda atong teuang guru basa, bakti sukila di pada janma, di kula kadang baraya.

HARTINA :

Ngabobodo, nyokot, nyopét, ngarebut, ngarogoh, maling harta anu keur saré,oge mondok moek di dunungan. Nu karitu téh omat ulah dipilampah. Ulah tinggaleun ti ucap anu daréhdéh, hormat, sopan, soméah ka papada kadang baraya.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

jaga rang dipiguhakeun,mulah surad di tineung urang, sanguni salah
tenbal,kajeueung semu mo suka ku tohaan urang, ulah, pamali bisi urug beunang di tapa, hilang beunang

HARTINA :

Upama meunang kapercayaan nyekel rusiah, poma ulah codéka,kitu deui salah ngawaler, katingali raja urang teu sukaeun, ulah pamali bisi batal hasil tatapa urang, bisi leungit beunang hésé, anu antukna urang pinanggih jeung kasangsaraan
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sakitu kang ti pribados mah.. da upami teu leupat ieu ke salah sahiji budaya sunda

Wasalamu'alaikum wr.wb
salam Baktos


Iwan
Urang Garut tea
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
 
Ngiring nimbrung
Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Forum Cisitoe :: Budaya Jeung Kasenian Sunda :: Budaya Sunda-
Navigasi: